Yoga houding, boekentip & recept
Houding: Savasana
Dit is voor mij de ultieme ontspanningshouding aan het eind van iedere yin yogales. Liggend in stilte, vol overgave, dankbaarheid en zelfliefde. Deze houding doe je door gemakkelijk te gaan liggen op de grond. De benen en voeten zijn iets van elkaar en de armen liggen wat van het lichaam af met de handpalmen omhoog. Het is belangrijk dat je je volledig kunt ontspannen. Indien nodig, kun je een yoga-rol onder je knieën leggen en een klein kussen of een deken onder je hoofd.
Ontspanningstip
Mediteren kun je zien als een beoefening die je leert luisteren naar jezelf. Je richt je aandacht naar binnen en geeft jezelf de ruimte en liefdevolle aandacht om bewuster te worden van je gevoelens, je energie en je emoties. Vanuit een dieper contact met jezelf kan duidelijk worden wat voor jou belangrijk is, wat jouw behoeftes zijn. Het is heel persoonlijk Hierdoor leer je en groei je; je blijft dichter bij jezelf, je ervaart meer innerlijke rust, energie, zelfvertrouwen en vrijheid.
Boekentip
Tijdens de opleiding voetreflexologie in 2007 bladerde ik voor het eerst door het boek ‘De Sleutel tot Zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt. Ik vond haar zienswijze zo inspirerend dat ik ook een aantal keren een lezing van haar heb bezocht. Ze beschrijft van 1300 ziekten en kwaaltjes de psychische, emotionele en mentale achtergrond. Het naslagwerk staat bij mij in de kast en af en toe sla ik het open wanneer ik uitleg wil hebben over een bepaalde klacht of ziekte. Om een heel kort voorbeeld te nemen van mijn eczeem: ‘De huid vertelt je hoe jij in relatie staat tot jezelf. Boordevol potentiële voorraad, maar wat instinctief-angstig op je hoede zijnde; je bent niet spontaan en krachtig jezelf. Alsof je je eigen inhoud wantrouwt. Stel je
open voor je intuïtie, voor je inhoud, jouw gevoelens, je scheppingskrachten en LEEF!’
Recept: Snicker Chocolade dadels
Degene die mij een beetje kennen, weten wat mijn ‘guilty pleasure’ is: CHOCOLADE! Pure chocolade vanaf 51% en soms een heel klein stukje 95%. Sinds ik de heerlijke zachte dadels met pit van Yogi & Yousef heb ontdek, zijn dit ook ‘snoepjes’ voor mij. Wist je dat deze 2 een geweldige combinatie zijn om een gezonde snicker te maken? Waarschuwing vooraf: dit is verslavend!
Benodigdheden:
– Au bain-marie setje (pannetje met laagje water en een kom)
– Diepvries (of koelkast, maar dan duurt het iets langer)
Tijd: Bereiding: circa 10/15 min. Wachttijd: circa 5 min.
Ingrediënten
– 10 – 15 extra zachte sukkari dadels van Yogi & Yousef
– Pindakaas
– Zakje gezouten pinda’s
– 1 reep pure chocola (ca. 100 gram)
– 1 eetlepel kokosolie (optioneel)
In plaats van Sukkari dadels kun je ook Medjoul dadels nemen.
De pinda’s kun je natuurlijk ook vervangen voor amandelen of cashewnoten.
Bereiding
1. Ontpit de dadels en leg ze open neer op een bord.
2. Doe een theelepeltje pindakaas in elke dadel.
3. Steek er een paar gezouten pinda’s in en vouw de dadel weer dicht.
4. Smelt de chocola (en kokosolie) in een bakje au bain-marie (boven een pan kokend water).
5. Wanneer de chocola is gesmolten, rol de gevulde dadels door de chocola en leg ze weer op een bord.
6. Strooi er evt. gelijk wat gehakte pinda’s als topping op.
7. Zijn ze allemaal gevuld, zet ze voor ca. 5 minuten in de diepvries zodat de chocolade hard kan worden.
Paula ten Bosch
#SamenBlijvenWeInBalans
#VoelMee
Team Victorie Plaza Yoga